Tardosi Lombkorona-tanösvény

Süttő és Tardos községek határán a Gerecse Tájvédelmi Körzetben egy korábbi kőfejtő területén építették a lombkorona-ösvényt. A kör alakú 44 m átmérőjű és 105 m hosszúságú tanösvény a völgypart két oldaláról indul, s átível egy időszakos vízfolyás felett.

A lombkorona ösvény 9%-os lejtésű felívelő szakaszokkal és vízszintes síkú pihenőszakasszal került kialakításra, legnagyobb magassága 11 méter a talajszinttől.

A tartószerkezeti váz horganyzott kivitelű fémszerkezet, a korlátmezők anyaga szintén fémszerkezet, míg a járófelületek anyaga tölgyfa. A fémszerkezet vörös színű festést kapott a közelben elhelyezkedő Vöröshíd kirándulóhely neve után. A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblák segítenek megismerni az erdőt látogatóknak a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát, betekintést nyújtanak a kistáj kultúrtörténeti fejlődésébe, élő környezetének átalakulásába.

Az ingyenesen látogatható sétány gyalogosan, valamint kerekesszékkel is bejárható, a látogató közönség részére emelt járófelület biztosítása révén az erdőállomány különböző szintjeinek bemutatására alkalmas.

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu