SVÉT 14.0

“Mama főztje”

SVÉT 14.0 – a gasztronómiai élmények és kulturális programok fesztiválja
Tematika: “Mama főztje”


Kiemelt alapanyagok: magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma
Tatán, az Esterházy kastély parkjában idén is megrendezésre kerül a NAGY SVÉT találkozó, amely talán minden idők legszínesebb programkínálatával várja látogatóit. Az esemény házigazdája a két Michelin-csillagos Platán Gourmet Étterem, mellettük pedig számos más kulináris élményben lehet részük a látogatóknak.
Az Esterházy kastély parkjában felállított „ mobil” éttermek és vendéglátóhelyek között olyan neves helyek szerepelnek, mint az Anyukám Mondta Étterem Encsről, az Erhardt Étterem és Panzió Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelennek továbbá olyan éttermek is, mint a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből, csak néhány említésre méltó helyszín közül, lehet választani. Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség, Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, Magyar pálinkák, Szabi a Pék, Magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola község mutatkozik be, akik bevezetnek minket a szilvalekvár készítésének rejtelmeibe. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek kiállítók ismét. Idén is színesíti a rendezvény hangulatát és hozzá járul a gasztronómiai élmények fokozásában a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár is.
A gasztronómiai élmények mellett a hazai kistermelők és kézművesek is bemutatják termékeiket, mint például kézműves sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, sáfrány lekvárok és még sok finomság lesz kostolható és megvásárolható a helyszínen. A Pannon Bormíves Céh és a helyi Neszmélyi Borút Egyesület tagjai kiemelkedő borokkal és pezsgőkkel várják az érdeklődőket, míg a kézműves sörök szerelmesei is megtalálják majd a nekik való különlegességeket. Akik pedig kíváncsiak a hazai pálinka kultúránk érdekességeire a Pálinka Nemzeti Tanács tagjainak termékeit is meg kóstolhatják. Idén is megrendezésre kerül a Mini Mangalica fesztívál is rengeteg házi finomságot lehet kóstolni és vásárolni.
Az eseményen részt vesznek az Agrármarketing Centrum képviselői, valamint a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének tagjai is bemutatkoznak. A programok között szerepel a DIVINFOOD bemutató, illetve idén a Magyar szarvasgomba is főszerepet kap az eseményen, A Magyar Konyha magazin Év termelői díj átadása is a fő események között szerepel, illetve bemutatásra kerül a legjobb termelőket bemutató kiadvány is.
Az NAGY SVÉT találkozón továbbá a Toyota Sakura által felvonultatott autók bemutatója, kulturális programok és gasztronómiai beszélgetések, gyermek programok is várják az érdeklődőket. A rendezvényre a szervezők szeretettel várnak mindenkit, hogy együtt töltsék az idei szeptemberi hétvégét a gasztronómia és kultúra jegyében.


A rendezvény időpontja: 2024. szeptember 14-15.
A rendezvény helyszíne: Tata, Eszterházy-kastély park
A rendezvény nyitvatartási ideje: 
SZOMBAT: 11:30-20:00
VASÁRNAP:11:30-19:00
A RENDEZVÉNYEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!
REGISZTRÁCIÓS LINK: svet.festin.hu
A gördülékenyebb kiszolgálás érdekében idén is időkapukra (11:30, 14:00, 16:00) bontottuk a regisztrációt, kérünk, jelöld meg érkezésed idejét!
A belépő ára egy napra: 2000 Ft, két napra 2500 Ft.
A kastély látogatói jegy árából 1000 Ft kedvezményt kap az adott napon mindenki a SVÉT karszalag felmutatásával.
18 éven aluliak számára a belépés ingyenes.
TERVEZETT PROGRAMOK:
Méz kóstoló
Szilvalekvár főzés
Alma és almás ételek kóstolása
Gyermek programok
Szarvasgomba bemutató
VENDÉGEINK: 
Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete
Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola
Magyar Konyha Magazin
Szimbiózis Egyesület
Első Szarvasgombász Egyesület, Szent László Szarvasgomba Lovagrend
Pannon Bormíves Céh
MH Klapka György 1. Páncélosdandár
Kislépték Egyesület: Méz kóstoló (szombat)
Agrármarketing Centrum: alma és almás ételek kóstoltatása
Pálinka Nemzeti Tanács
Toyota Sakura

Időpont

2024.09.28 09:00 - 09.29 20:00

Helyszín

Tata, Esterházy-kastély

További rendezvények

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu