Klassz a pARTon fesztivál újra Tatán!

Klassz a pARTon fesztivál újra Tatán!

Brass in the Five és Méhes Csaba gyermekprogramja
TATA, Esterházy-kastély, park 2021. július 18. (vasárnap), 18.00 Esőhelyszín: Esterházy-kastély
Rézerdő lakóinak meséjét a Brass in the Five együttes és Méhes Csaba hozza el a Klassz a pARTon! fesztiválra. A rézfúvós kvintett és a pantomimművész közös karrierje 2007-ben indult útjára – egyéni hangvételű, fergeteges humorú élőzenés előadásaikkal rendszeresen elvarázsolják közönségüket. A Brass in the Five tagjai hangszereik virtuóz mesterei, akik mindig a zenei kifejezés új formáit keresik. Így van ezzel Méhes Csaba is, aki a vizuális humor mestereként szuggesztív játékával és humorával bűvöli el világszerte nézőit.
Az Ewald Rézfúvós Együttes koncertje
TATA, Esterházy-kastély, park 2021. július 17. (szombat), 20.00 Esőhelyszín: Esterházy-kastély
Nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok iránt egyaránt – és feltett szándékuk, hogy nyitottabbá teszik a rézfúvós zene iránt a közönségüket is. Ez határozza meg az ország egyik legjelentősebb fúvós együtteseként számon tartott Liszt-díjas Ewald Rézfúvós Együttes munkáját. Lemezeik igazi kuriózumok, a mögöttük álló több mint két évtizedben a világ legtávolabbi pontjain is sikert arattak koncertjeikkel. Tatára is több korszakot átívelő színes programmal érkeznek, Bakó Levente „standupos” műsorvezetésével.
Balog József zongoraművész koncertje
TATA, Esterházy-kastély, Zöld Szalon 2021. július 16. (péntek), 20.00
A koncert ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a tata.regisztracio@klasszaparton.hu e-mail címen!
„A legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember megtanuljon azoknak a szerzőknek, azoknak a stílusoknak a nyelvén, amelyeket játszik” – vallja Balog József, akit briliáns technikája és érzékeny, mély zeneisége tesz generációja egyik legkiválóbb zongoristájává. A Liszt-díjas előadóművész egy olyan nemzetközileg elismert magyar zongorista-tradíció örököse, mely alapjait Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő és Bartók Béla fektették le. Balog József – szólistaként és kamarazenészként – több mint ezer koncertet adott a világ három kontinensének több mint huszonöt országában. A standard zongorista repertoár mellett szívesen játszik kevésbé ismert remekműveket, jazz inspirálta klasszikus zenét és kortárs zenét – megannyi napjainkban született mű bemutatása fűződik a nevéhez. Játékát díjnyertes felvételek őrzik, lemezre vette többek között Lajtha László, Kodály Zoltán, Wolf Péter és Selmeczi György összes zongoraművét, valamint Bartók Béla összes hegedűre és zongorára írott darabját.

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu