KOMBI bike - Határon átnyúló integrált kerékpárkölcsönzés Tatán

2021. május 17-én indul a KOMBI Bike

Két ország kilenc települését érinti a KOMBI elnevezésű, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer. Összesen 14 gyűjtőállomást helyeznek el, helyszínenként 16 dokkolóval. Több mint 100 kerékpárt vásárolnak a projektben, ezek harmada elektromos. A KOMBI célja az, hogy az érintett térség településeit kerékpáros közlekedéssel is összekösse, a rugalmasságát pedig az adja, hogy a benne szereplő települések mindegyikén ki lehet bérelni, valamint le is lehet majd adni a bicikliket.

Tatán két gyűjtőállomást alakítottak ki, az egyik a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok mellett, a másik pedig az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál.  A fejlesztésben Tata, Kisbér, Komárom, Oroszlány, a határon túlról pedig: Gúta, Ógyalla, Észak-Komárom, Naszvad és Érsekújvár is részt vesz, olvasható a tájékoztatás a kemma.hu oldalán.

A rendszer 2021. május 17-én indul.

Kétféle felhasználási módja van a kölcsönzésnek: Az egyik az alkalmi felhasználó, aki eseti jelleggel szeretne kerékpárt kölcsönözni rövid időre (pár óra, 1 nap). Ezt a kerékpároknál elhelyezett kiosk terminálnál tudja megtenni. Mobil alkalmazás segítségével, kölcsönözhet.

Illetve lehetnek rendszeres felhasználók, akiknek lehetősége van havi, fél éves és éves bérletet vásárolni. Ennek ügyintézését Tatán, a Tourinform irodában (Tata, Bercsényi u. 1.) lehet megtenni. Egyszeri regisztrációs díj kifizetése után készül egy plasztik kártya, amire utána már saját magának,akár az alkalmazáson belül is tud feltölteni egyenleget.

További részletes leírás, útmutató és kölcsönzési díjak a rendszer honlapján olvashatóak: https://kombibike.eu/

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu