Öreg-tavi Nagy Halászat Sajtótájékoztató

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében rendeztek sajtótájékoztatót az idei Öreg-tavi Nagy Halászatról az Esterházy-kastélyban, október 7-én.

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében rendeztek sajtótájékoztatót az idei Öreg-tavi Nagy Halászatról az Esterházy-kastélyban, október 7-én.
A háromnapos rendezvénynek a Kastély tér ad otthont október 15-én, 16-án és 17-én, péntektől vasárnapig. A halgazdálkodás helyi hagyományait is bemutató és a halfogyasztást népszerűsítő eseményen ebben az évben újra különleges élményt kínál majd a szombat reggeli látványhalászat, melyen az érdeklődők megismerhetik a tradicionális halászati eszközöket, a halfogás technikáját.
Michl József polgármester az esemény sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a szervező Tatai Városkapu Zrt.-nek, valamint az együttműködő Kuny Domokos Múzeumnak és az Esterházy-kastélynak. A városvezető kiemelte: - Újdonság, hogy idén már az újjászületett tatai kastély ad gyönyörű, reprezentatív hátteret a programoknak, ez pedig egy olyan plusz, ami sokak számára teheti még vonzóbbá a programsorozatot. Michl József elmondta azt is, hogy a rendezvény pénteki napján a kastélyban tartja éves közgyűlését az Által-ér Szövetség. A szövetség ezzel szeretne a jövőre nézve hagyományt teremteni és az elkövetkezendő években is a tatai Nagy Halászat első napjára összehívni a közgyűlését, hiszen a szervezet egyik fő célja az Öreg-tó megmentése, védelme és fejlesztése.
Az eseményre két helyen lehet majd belépni, a Platán Étterem, valamint a Hősök tere felől, pénteken a rendezvény ingyenes lesz a látogatók számára. Berczelly Attila a Városkapu Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a programok ideje alatt, a látogatói karszalaggal ingyenesen lehet majd belépni a Tatai Várba, ahol az összes kiállítás díjtalanul megtekinthető lesz. Emellett október harmadik hétvégéjén a Nagy Halászat látogatói kedvezményes áron nézhetik meg az Esterházy-kastélyt. Berczelly Attila tájékoztatott arról, hogy az érvényes jogszabályi előírások alapján a rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A Kastély térre hazánk számos pontjáról érkező halfőző mesterek a térségükre jellemző halászlevekkel, sült halakkal várják majd a vendégeket, akik a halételek mellett zamatos neszmélyi borokat is fogyaszthatnak a helyszínen. Lévai Ferenc, a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. együttműködő szakmai partnere, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója ehhez kapcsolódva elmondta, hogy a szombat reggeli látványos halászaton a tóból kiemelnek várhatóan 2-3 tonna halat, melyből utána halvásárt rendeznek a helyszínen.
A halászati hagyományok felelevenítése és a gasztronómiai élmények mellet az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál résztvevőit szabadtéri kiegészítő programokkal várják a szervezők: vásári forgataggal, színpadi műsorokkal, változatos gyermekprogramokkal, vidámparkkal.
A fesztivál programja:
Péntek
17:00 Megnyitó
18:00 Arcidra
20:00 Party Syndrom Zenekar
Szombat
7:00 Lehalászás az Öreg - tavon
10:00 Aranykapu Bábszínház „Paprika Jancsi és az ördögök”
11:00 Zumba bemutató Anikóval
12:00 Halászáldás
12:30 Johan János Prímás és zenekara
14:30 Pötörke Népművészeti Egyesület gálája
16:00 Náray Erika és Peller Károly zenés műsora
18:00 Sugar Daddiz
20:00 Entertrain Party Band
Vasárnap
10:00 Kiflihajó Zenekar „Merre visz a kiflihajó”
12:00 Herczog Ricsi
14:30 Villámtánc S. E. Primavera tánccsoportja
16:00 Családi zenés bűvészműsor
17:00 Stand Up Comedy Szépe Bence
17:30 Zumba - show Anikóval
19:00 Shirley Band
További részletek:
Facebook: Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál
A rendezvényre pénteken, a nyitó napon a belépés ingyenes.
2 napos belépőjegy ára: 2.000 Ft
1 napos belépőjegy ára: 1.500 Ft
Tata kártyával a 2 napos belépő ára: 1.000 Ft
A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható!
A fesztivál nyitva tartása:
Péntek: 17:00-23:00
Szombat: 7:00-24:00
Vasárnap: 7:00-22:00
Forrás: Tata Város Facebook oldala

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu