Látnivalók Élmények Programok Szállás Gasztro Webshop

Esterházy Nyárilak és Cellarius Kincsesház

A hajdani Esterházy család nyári villája az Angolkertben

Az Angolpark legkorábbi épülete. Eredetileg nyári laknak épült, copf stílusban. Érdekessége, a terasz lépcsője, mely a vízbe dobott kavics keltette koncentrikus köröket idézi. 1784-ben Grossmann József építette.

Az ország legrégebbi angolkertjében, festői környezetben a Herendi Porcelánmanufaktúrát bemutató kiállítással, exkluzív rendezvényteremmel és esküvői fotós helyszínnel várja látogatóit az Esterházy Nyárilak és a szomszédságában lévő Cellarius Kincsesház.

A hajdan nyári konyhaként működő Cellarius ódon falai között megtaláljuk a helyi mesterek által készített dísztárgyakat, képzőművészeti alkotásokat, de megkóstolhatjuk a Neszmélyi Borvidék legfinomabb borait, vagy megvásárolhatjuk a környékbeli termelők egyedi kézműves termékeit is. A nyitott műhelyként is működő nyári konyha, kis csoportos workshopok keretében ad lehetőséget az érdeklődőknek, hogy a mestermunkák elkészítésének fázisaiba betekintést kapjanak, vagy a kézműves termékek egyedi elkészítésének kulisszatitkait is megismerjék.

Elérhetőség:

Telefonszám: 06 30 / 875 1413
E-mail cím: tataiangolkert@gmail.com
https://tataiangolkert.hu/