Szabadtéri Geológiai Múzeum

Kálvária-domb tövében egy felhagyott kőbányában, szépen parkosított területen hozták létre a jelenleg az ELTE kezelésében lévő szabadtéri földtani és őslénytani bemutatóhelyet. A gyönyörű környezetben lévő múzeum elsősorban a geológia és a paleontológia tudománya iránt érdeklődőknek jelent nagy élményt.

természetvédelmi terület többszáz millió év geológiai eseményeit, annak élővilágát valamint botanikai, kultúrtörténeti és bányászattörténeti (őskori tűzkőbányászat) látnivalókat mutat be. A bemutatóhelyen Magyarország szinte összes kőzete megtekinthető és tapintható. A kiállítás csak szakvezetéssel látogatható.

A park felső részén, fedett pavilonban, a kőkorszaki emberek által eszközkészítésre használt tűzkő bányászatának bizonyítékait, az alsó parkban, kisebb szabadtéri bemutatón, hazánk hasznosítható ásványi nyersanyagkincseit tanulmányozhatja a látogató. A park bejárati székely kapuját Cs. Kiss Ernő fafaragó népművész készítette 2000-ben.

Elérhetőség és megközelítés Varga Zoltán telephelyvezető Cím: 2890 Tata, Fekete u. 2. Telefon: 06 34 381 587 E-mail: info@tata.elte.hu

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu