Dunamente Ökocentrum

Az egykori lábatlani postakocsi épület történelemmel átitatott termeit, 5 tematikus részre bontották. A kiállítás egyedülálló kísérletet tesz arra, hogy élvezetesen, és izgalmas környezetben mutassa be a természeti értékeinket, és felhívja a figyelmet a globális klimatikus változások káros hatásaira. Ökológiai lábnyomunk egyre nagyobb, amelyet csak odafigyeléssel és tudatos életmódváltással tudunk optimalizálni. A látogatóközpontban ahhoz adnak segítséget, hogy önállóan is el tudjon mindenki indulni a változás felé vezető úton.

A kiállítás célja az, hogy az idelátogatók felismerjék: a környezetvédelem mindannyiunk feladata. Elég átvizsgálni mindennapi szokásainkat és apró lépésekben haladni azon az úton, amely egy fenntarthatóbb jövő felé vezet. A termekben a kisebbeknek Gerecse Geri, a látogatóközpont házigazdája – akit a Gerecsében talált  tengeri őskrokodilról mintáztunk – ad korosztályuknak megfelelő feladatokat.

Elérhetőség és megközelítés Cím: 2541 Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 166. Telefon: 06 30 366 2406 E-mail: info@labatlaniokocentrum.hu Honlap: http://labatlaniokocentrum.hu/

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu