Bábolna Strand-és Termálfürdő

2020-ban, háromhektáros területen megnyílt a Bábolna Strand- és Termálfürdő, amelyben három termálmedence, élmény-, gyermekmedence és szauna kínál kikapcsolódási lehetőséget nyáron közel ezer, télen pedig 340 látogatónak. A strand vonzerejét növeli a mellette 10 hektáron kialakított szabadidőpark és csónakázótó, amely a korábbi téglagyár elhanyagolt és kihasználatlan területén valósult meg. A fejlesztés része egy metángázas kiserőmű megvalósítása, amely a vízben található energiahordozót elégetve hőt és villamos energiát termel. A medencéket tápláló kút 1290 méteres mélységből feltörő 38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalma miatt keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású, így mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére, illetve ivókúraként is alkalmazható.

2020-tól nem csak a Bábolna Strand- és Termálfürdőben várják télen-nyáron a kikapcsolódásra és pihenésre vágyó vendégeket, hanem a mellette elhelyezkedő közel 7 hektáros Szabadidőpark is az ideérkezők aktív pihenését szolgálja a tenisz- és, futópályával, csónakázó tóval, tanösvénnyel, szánkódombbal és a szabadtéri fitnesz-parkkal.

Elérhetőség és megközelítés Cím: 2943 Bábolna, Deák Ferenc utca 10. Telefon: 06 34 555 610 Honlap: https://babolnafurdo.hu/

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu