Baji szőlőhegy és pincesor

Baji Szőlőhegy Tata-Tóváros mellett alig két kilométerrel fekvő, a Neszmélyi Borvidékhez tartozó szőlőhegy, Baj település külterületi lakott része, amely egyben Tata Hegyközség része. Elsősorban fehér boraival és gazdag hagyományaival igyekszik kitűnni. Az egykori Esterházy uradalom tizennégy ágú "nagy pincéje" ma is a szőlőhegy első számú látnivalója.

A Neszmélyi borvidék Tatai Hegyközségén belül a baji szőlőhegyen egyre több pincészet mutatkozik be kiváló boraival. A lassan országos hírűvé váló Turay Pincészet mellett remek borokat kóstolhatunk a Csaszkóczy Pincészetben ugyanúgy, mint a Wéber Pincészetben. Új kezdeményezésként mutatkozott be a Borboléta Pincészet is, mely a régi Michl-birtok alapjain épült újjá azzal a céllal, hogy megtalálják a 20. század elején méltán európai hírű baji bor karakterét. A Borboléta Pincészetben egyéb helyi termékek (édességek, lekvárok) készítésével is foglalkoznak.

Az Neszmélyi Borvidék Tatai Hegyközségén belül a baji szőlőhegyen egyre több pincészet mutatkozik be kiváló boraival. A lassan országos hírűvé váló Turay Pincészet mellett remek borokat kóstolhatunk a Stróbl Ferenc vezette Csaszkóczy Pincészetben ugyanúgy, mint a Wéber Rudolf vezette Wéber Pincészetben. Új kezdeményezésként mutatkozott be a Borboléta Pincészet is, mely a régi Michl birtok alapjain épül újjá azzal a céllal is, hogy megtalálják a XX. század elején méltán európai hírű baji bor karakterét. A négy pincészethez csatlakozott 2015-ben a Hauzer Családi Pincészet, ahol a nagypapa által telepített szőlőket gondosan művelő Hauzer Tibor és a borászatot vezető menye Hauzer-Prém Zsuzsa várja a neszmélyi borvidék borainak kedvelőit.  

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu