Danny és Béla - TATAI SZABADTÉRI SZÍNPAD/GYEREKELŐADÁS

mesekoncert

DANNY ÉS BÉLA - MESEKONCERT

ELŐADÁS DÁTUMA:  2024. 08. 04. 17:00


Hallottál már olyan harsonáról,  ami konyhai mosogatóból készült  és steel drummal  (léleklábassal) kísérik?
Mit szólnál egy bolgár duda és ghánai xilofon duóhoz? 

Danny Bain és Ágoston Béla  először 2019-ben találkozott, amikor felkérték őket, hogy a híres Művészetek Völgye fesztiválon adjanak egy közös koncertet. Így az együttműködésük a kezdetektől váratlan keveréke lett a különböző kultúráknak, stílusoknak és zenei tapasztalatoknak, és ennek a végtelen lehetőségeit próbálják azóta is színpadra vinni. Már a népi, klasszikus és házi készítésű hangszerek egyedi kombinációja is elég lenne ahhoz, hogy rabul ejtse a közönséget, de Danny előadói fortélyaival és Béla abszurd humorérzékével, az előadásaik valami olyasmivé alakultak, ami elmossa a színház és koncert közötti határokat.
Szörnyű szóviccek, nevetséges rímek, és bolondos történetek vonják be a közönséget, akik még a zenébe is becsatlakoznak sípolós kutyajátékokkal. Ez nem csupán egy gyerekkoncert, hanem egy zenés revü, melyben Danny és Béla tökéletesen egybesző különböző világzenéket, saját dalokat, mesemondást, vígjátékot és zenebohóc műsortahhoz, hogy egy igazán egyedi előadást hozzon létre, mely szórakoztat, ámulatba ejt és elragadtat.

És igen, magyar népzenét is játszanak!

Danny Bain: balafon, diddley bow, szivardoboz gitár, ütőgardon, „konyharsona”, sípok
Ágoston Béla: szopránszaxofon, basszusklarinét, trombita, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, kecskeduda, brácsa, kutyajátékok


Időtartam: 45-60 perc
3-tól 99 éves korig ajánljuk

Jegyek személyesen kaphatóak Tatán, a Tourinform irodában!

Időpont

2024.08.04 17:00 - 19:00

Helyszín

Tata, Szabadtéri Színpad

További rendezvények

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu