Látnivalók Élmények Programok Szállás Gasztro Webshop

Kilátópontok épülnek Esztergom és Komárom térségében

Egy szlovák és egy magyar turisztikai szervezet közös pályázata nyomán nyolc kilátópont épülhet a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében.

Egy szlovák és egy magyar turisztikai szervezet közös pályázata nyomán nyolc kilátópont épülhet a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében.

Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a turizmus és a természetjárás népszerűsítésére összefogó egyesületek ötven lehetséges helyszín közül választották ki a fejlesztendő területeket.
Szlovákiában Helembán, Karván és Komáromban emelnek kilátópontokat, Magyarországon a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon jön létre turisztikai attrakció.

A beruházások augusztus 31-ig készülnek el. A helyszínekről nyomtatott térkép és mobiltelefonos applikáció készül, valamint az egyes pontokat kincskereső játékkal is összekapcsolják.

A kilátófejlesztéshez több beruházás is jól illeszkedik a térségben, ilyen a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, a Karva és Lábatlan között működő révkikötő, illetve a Neszmély és Dunaradvány közötti komp beindítása, amelynek munkálatai nemrég kezdődtek el – közölte a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/kilatok-epulnek-a-duna-ket-oldalan-esztergom-es-komarom-tersegeben-1175833?fbclid=IwAR3vAw3MtbjjXmeDjRnveBGq41HV29ybk8F_vF_p6OFcMMqPNgG0n1RXoVM