Látnivalók Élmények Programok Szállás Gasztro Webshop

Újabb sikert ért el a tatai Platán Gourmet Étterem!

a 2023-as Audi – Dining Guide Év Étterme Gálán – A tatai Platán Gourmet Étterem az Év Étterme Díj nyertese lett

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg.

Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel – ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki. Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett. Az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó AZ ÉV ÉTTERME és a TOP10 ÉTTEREM díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már teljes biztonsággal állítható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étterem kalauzok színvonalának.

A Pesti István séf által vezetett Platán Gourmet Étterem az Év Étterme Díj nyertese 2023-ban

Pesti István séf az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. 2021-ben az addigi Platán formáció új koncepcióval, a Platán Gourmet étteremmel gazdagodott, mellyel a séf egyértelműen egy ízig-vérig kiemelkedő minőségű gasztronómiát bemutató helyet hozott létre. Konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gasztronómiai gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi. Ezt nagyra értékelve a Platán Gourmet 2022-2023-ban mutatott kiemelkedő teljesítménye alapján a Dining Guide az idei év legjobb éttermének járó ÉV ÉTTERME DÍJJAL ismeri el. 

Szívből gratulálunk Pesti Istvánnak és csapatának és további sikereket kívánunk!

Szöveg: https://diningguide.hu/tarolt-a-videk-a-2023-as-audi-dining-guide-ev-etterme-galan-a-tatai-platan-gourmet-etterem-az-ev-etterme-dij-nyertese-az-ev-alternativ-vendeglatohelye-pedig-a-miskolci-il-baffo-by-avalon/