Látnivalók Élmények Programok Szállás Gasztro Webshop

Agostyáni Ökofalu

A Természetes Életmód Alapítvány által vezetett Agostyáni Ökofalu rengeteg programot kínál, melyek során közelebb kerülhetünk a természethez

Az Agostyáni Ökofalu a Természetes Életmód Alapítvány vezetésével jött létre azzal a céllal, hogy a természet közvetlen közelségében egy fenntartható rendszert hozzanak létre.
A Gerecse hegyoldalában található, környezettudatos szemlélettel alakított településen ötvöződik a generációról generációra öröklődő tudás a modern technológiával: a hagyományos építési és biogazdálkodási módszerek alkalmazása mellett például számos faházikón napelemek sorakoznak.
Az Agostyánon tett kirándulás remek időtöltés a turisták, a táborozók számára, akik megismerkedhetnek a hagyományos faluképpel és mesterségekkel, emellett számos egyéb mellett lovagolhatnak és íjászkodhatnak is. Továbbá tanulási céllal, hosszabb időre érkező látogatókat is szívesen fogadnak.

Kegyeleti emlékerdő

Bár a világ számos pontján létezik hasonló, Agostyán mellett az országban még egy egyedülálló kegyeleti emlékerdőt is létrehoztak. Itt az emberek biológiai úton lebomló urnákban helyezhetik végső nyugalomra elhunyt szeretteiket egy-egy választott fa gyökereihez egy erdei – világi vagy egyházi – búcsúztatás keretében.

A búcsú után az elhunyt a természet örök körforgásának részévé válhat, természeti terhelés nélkül. A választott fához csak drót- és művirágmentes, természetes dekoráció helyezhető. Az erdőben található fák garantált védettséget élveznek, a terület folyamatos ellenőrzés alatt van tartva, a terület az erdészekkel előre egyeztetve látogatható.

Elérhetőség és megközelítés

Cím: 2835 Tata-Agostyán
Telefon: 06 30 419 5080
Honlap: http://www.teaagostyan.hu/