Látnivalók Élmények Programok Szállás Gasztro Webshop

Oroszlányi Bányászati Múzem

Élmény az egész családnak! Eredeti eszközök, autentikus környezet, kilátó és kisvasút, interaktív elemek, valósághű bányaélmény, idegenvezetés, kiváló rendezvényhelyszín!

Az üzem belső bányavasútján utazni maradandó élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mivel azzal a vonattal utazhatnak, ami korábban több mint kétszáz méterrel a felszín alatt is szállította a szenet és a bányászokat. A föld mélyének megismerését biztosítja a külön e célra épített „felszín alatti bánya”, mely valósághűen tárja elénk a bányabeli viszonyokat. Egy izgalmas, földalatti séta keretébe sűrítve ismerhetjük meg a különböző berendezéseket, melyek a veszélyek elkerülését vagy a bányászok munkavégzését segítik. Itt minden kézzel fogható, fotózható és sisak viselése kötelező!

Nem csak túrázók megpihenésére, családok szórakozására, de osztályok, munkahelyi csoportok épülésére is kiváló a helyszín. Több szakma és tantárgy számára jelent kiváló lehetőséget a jellegzetes épületcsoport múzeumi hasznosítása. Családi alkalmak, céges piknikek, nagyobb rendezvények gyakorta veszik igénybe a busszal is kiválóan elérhető, erdők által ölelt, természetközeli helyszínt. Lelkes csapatunkkal folyamatosan bővítjük a lehetőségeket, a múzeum az átalakítás alatt is látogatható.

A múzeum területén lehetőség van a rendezvényterek bérlésére is. Kiváló helyszín céges rendezvények, családi napok, konferenciák, osztálykirándulások, workshopok lebonyolítására. Erről bővebben a lent található telefonszámon érdeklődhet.

NYITVA TARTÁS
(március 1. – október 31.)
Hétfő: szünnap
Kedd: előzetes bejelentkezés alapján
Szerda: 10.00 – 18.00 óráig
Csütörtök: 10.00 – 18.00 óráig
Péntek: 10.00 – 18.00 óráig
Szombat: 10.00 – 18.00 óráig
Vasárnap: 10.00 – 18.00 óráig

BELÉPŐJEGYEK, ÁRAK
Felnőtt: 1800 Ft
Kedvezményes: 900 Ft (diák és nyugdíjas, Dunamente turisztikai kártyával)
Bányavasút pótjegy: 300 Ft/fő
Kilátó pótjegy: 200 Ft/fő
Tárlatvezetés (25 főig): 3000 Ft

KAPCSOLAT
Oroszlányi Bányászati Múzeum
2840 Oroszlány (Majkpuszta)
XX-as akna

Bejelentkezés:
+36 (34) 748-821
+36 (20) 281-3226

Email:
info@banyaszatimuzeum.hu
Honlap: https://banyaszatimuzeum.hu/

A múzeum területén pedig kialakításra került a Szabotázs a bányaüzemben elnevezésű szabadulós játék, melyről bővebben az élmények menüpontban olvashatunk.