Megnyílt a Malomkert Tatán

új turisztikai attrakcióval bővült a város


Megnyitott a Malomkert Tatán

 
,,Angolkert Malomkert - Angolkerti rehabilitáció III. üteme” 
Pályázati azonosító: TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00003
Projekt címe: ,,Angolkert Malomkert - Angolkerti rehabilitáció III. üteme” 
Kedvezményezett: Tata Város Önkormányzata

Befejeződtek a munkálatok a Jenő-malomban és környezetében, június 16-án megnyitotta kapuit a tatai Malomkert. A helyszínen, a XVIII. században épült és az Esterházy uradalom részét képező egykori Jenő-malomban megelevenedik a molnárok élete és munkája, míg az épületet övező parkban, egy különleges vizes játszótér kapott helyet.
A fejlesztés két - egy TOP-os és egy határon átnyúló - projekt megvalósulásának köszönhető. A műemléki védettségű Jenő-malom épületét és eredeti malomszerkezetét egyaránt helyreállították. A belső terekben nyomon követhetjük az egykoron itt zajló munkafolyamatokat, a malom működésének titkait. A malomkert pedig különböző (őrlő-, fűrész-, kalló-, és hajó) malomszerkezetek működési elvét mutatja be. A területen három tatai vízimalom és a gútai hajómalom kicsinyített mása is megtalálható.

Városunk legújabb, látványos turisztikai attrakciója, a Jenő-malom épülete, a különleges vizes játszótér és környezete különböző rendezvények, közösségi találkozók helyszínéül is szolgálhat. További részleteket a tataiangolkert.hu weboldalon illetve a facebook.com/tatamalomkert közösségi oldalon találnak.

H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu