Sajtóközlemény II.

Pályázati azonosító: TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00003 Projekt címe: ,,Angolkert Malomkert - Angolkerti rehabilitáció III. üteme”


Sajtóközlemény

Újabb mérföldkőhöz érkezett a tatai Angolkertben található Jenő-malom és környezetének megújítása: az egykori malomépületben végzett felújítási munkálatok után a malomudvar kialakítása fejeződött be.

A június közepére tervezett ünnepélyes átadás előtt a tervezett ütemben folytatódtak tovább az „Angolkert Malomkert – Angolkerti rehabilitáció III. üteme” elnevezésű pályázat kivitelezési munkálatai. A műemléki védettségű Jenő-malom felújítását követően a malomudvar interaktív bemutatóhellyé alakítása is befejeződött.

A szabadtéri élménypark elsődleges célja az, hogy bemutassa a 18-19. században Tatán nagy számban található vízimalmok különböző típusait. A látogatók hamarosan saját maguk hozhatják működésbe az őrlő-, fűrész és kallómalmok malomszerkezeteinek kicsinyített másait. Ezek különleges látványt és élményt nyújtanak az őket körülvevő vizesárok-rendszerrel, mely egyben valósághű környezetbe is helyezi ezeket az ipartörténeti emlékeket.

A malomudvar egyik részén alakor búzát vetettek el. Ez az ősi gabonaféle adta egykoron az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Az innen betakarított búzaszemeket a Jenő-malomban megtekinthető látványőrlések során dolgozzák majd fel.

2023. május 02.

Kedvezményezett: Tata Város Önkormányzata
Pályázati azonosító:
TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00003
Projekt címe:
,,Angolkert Malomkert - Angolkerti rehabilitáció III. üteme”



H-2890 Bercsényi u. 1. (volt Fischer-ház, közvetlen a Városháza mellett) • +36 34 588 633 • tata@tourinform.hu